IIS Error: A specified logon session does not exist


After updated the certificate on the IIS web server today, we found that the web farm replication stopped working. And gave us an error message:

image

I googled and tried the following two solutions, but neither of them worked for me.

http://phaq.phunsites.net/2010/12/09/binding-ssl-in-iss-causes-a-specified-logon-session-does-not-exist-it-may-already-have-been-terminated-error/

http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/winserversecurity/thread/4a2bcc5b-8845-4bda-a6ae-70a0503e9a6f

Then I poked around and to my surprise I found the ‘SSL certificate’ that I chose to bind to the site were mysteriously gone!! So I tried to bind it again, it gave me such error this time (which is exactly the same error message that I have seen above). I clicked OK then continue to bind it. After a few trials, the SSL certificate eventually stayed there and the web farm replication back to work as well. Not sure why this happened, I guess it could be a IIS bug. Just want to share it and let you be aware this issue when you renew the SSL certificate, good luck Winking smile 

image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s